שאלה - פרולקטין נמוך וכניסה להריון

השאלה:
יש לי פרולקטין נמוך. על פי בדיקת דם הוא 16 , שזה הרבה מתחת לנורמה. זה בסדר ?
מה עושים כדי להעלות אותו ? אני מנסה להיכנס להריון ואמרו לי שבגלל זה אני
לא נכנסת הייתכן ?


תשובה:

אינני יודעת מתי ביצעת את בדיקת הפרולקטין והאם ביצעת אותה לפי הוראות מדויקות: ביום השלישי או הרביעי למחזור, לאחר שעתיים של ערות. לא ציינת כמה זמן את מנסה להיכנס להריון?

קיימת בעייתיות לגבי בדיקת רמות פרולקטין, ולעיתים קשה להבדיל בין רמות נמוכות או נורמליות בדם.
ההסתמנות היחידה של חסר בפרולקטין היא אי היכולת להיניק לאחר הלידה וכרגע אין לכך טיפול.

לחוסר בפרולקטין עצמו אין השפעה על פוריות האישה, נהפוך הוא - רמות פרולקטין גבוהות קשורות לאי-פוריות אצל האישה.

המצב היחיד שבו חסר בפרולקטין יכול לפגוע בפוריות הוא אם החסר מהווה ביטוי לבעיה רחבה יותר בבלוטת יותרת המוח שאחראית להפרשתו, וכאשר בעיה זו יכולה לפגוע גם בהורמונים אחרים, המופרשים מבלוטת יותרת המוח, ביניהם גונדוטרופינים, שאחראים על תפקוד השחלה.

אם המחזור אצלך סדיר, אין אפילו צורך למדוד את רמות הגונדוטרופינים הללו, כיוון שמחזור סדיר הוא המדד הרגיש ביותר לתקינות תפקוד הציר יותרת המוח-שחלה. אם את סובלת ממחזור לא סדיר - למשל, וסת שמופיעה כל 35 יום או וסת שמופיעה אחת לכמה חודשים - מומלץ לבצע בדיקה של רמות LH, FSH ואסטרדיול.

אני ממליצה לך לקבוע פגישה עם אנדוקרינולוג ורופא נשים ולהתייעץ איתם בנוגע לתוצאות הבדיקה ומה צריך לעשות.





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!