שאלה - התייעצות לגבי תוכנית הרזיה בעזרת רדוקטיל

השאלה:
אני נוטלת רדוקטיל כשבועיים, 10 מ"ג ליום. אין לי תופעות לוואי, הרגשתי מצויינת וכן התיאבון ירד. במשך זמן נטילת הכדור ירדתי כ-2 ק"ג. משקלי היה 60 ק"ג וכעת הוא 58 ק"ג. גובהי 1.57 מ'.

ברצוני לדעת אם הירידה טובה או גרועה? והאם אמשיך לרדת? אני יודעת שאני נמצאת במצב תקין מבחינה רפואית, כלמר לפי יחסי משקל/גובה. אני עדיין חייבת לרדת עוד כ-5 ק"ג. מעולם לא הגעתי למשקל זה. העלייה המשמעותית שלי במשקל נגרמה כתוצאה מנטילת סרוקסאט. לאחרונה הורדתי בהדרגה את הסרוקסאט, בהוראת הרופא, עד להפסקתו. אני מרגישה טוב ואין לי תסמינים.

אנא עזרו לי לדעת אם לאחר ירידה של כ-2 ק"ג במשך שניים-שלושה שבועות של רדוקטיל אמשיך לרדת במשקל, ובאיזה קצב? במהלך השבועיים-שלושה בהם נטלתי את הכדור הורדתי 3% ממשקל גופי. האם לאחר מכן הירידה איטית יותר או מהירה יותר?




תשובה:


תרופת הרדוקטיל תורמת לתחושת שובע על ידי שינויים בספיגתם של מעבירים עצביים (נוירוטרנסמיטרים) במוחנו. התרופה איננה תרופת פלא והיא צריכה להיות מלווה בתוכנית דיאטה מסודרת.

אין קצב מוגדר של ירידה במשקל. זה תלוי בסוג הדיאטה, בפעילות הספורטיבית ובמטבוליזם של האדם המשתמש בתרופה. ירידה של 3% ממשקל הגוף במהלך שבועיים-שלושה היא ירידה יפה מאוד.

הרדוקטיל בדרך כלל ניתן לאנשים שמסת גופם גדולה במיוחד והנמצאים בסיכון בריאותי עקב השמנת יתר. גובהך ומשקלך הם כעת בגדר הנורמה, ולפי דעתי אינם דורשים את נטילת התרופה. אם ברצונך להוריד עוד כחמישה ק"ג, אני ממליץ לעשות זאת בליווי דיאטנית ולשים לב שאת אוכלת דיאטה מאוזנת, ואם צריך - להוסיף תוספי מזון.

כדאי שתמדדי מפעם לפעם רמות לחץ דם, כי ישנם מקרים בהם הרדוקטיל גורם לעלייה מתונה בלחץ הדם הסיסטולי.

תוכלי לקרוא עוד על רדוקטיל באינדקס התרופות של אינפומד.

ד"ר גיל טאובר - אינפומד

עוד באינפומד
חישוב מדד מסת הגוף




רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
פרופ' (PhD) בנימין ברטוב פרופ' (PhD) בנימין ברטוב
פרופ' יהודה סקורניק פרופ' יהודה סקורניק
מומחה לכירורגיה קרא עוד
מידע וכלים שימושיים

אינפומד בריאות דיגיטלית בע"מ