שאלה - פפילומה על הלשון

השאלה:
ביופסה שנלקחה מהלשון הראתה נגיף פפילומה בגודל מעל 2 מילימטרים. להערכתי ישנו מספר נוסף של נגעים, אך גודלם קטן מ-2 מילימטרים.

האם נדבקתי במחלת מין? 2) האם אני יכול להדביק את אשתי במחלה זו, ואם כן, כיצד? תהליך לקיחת הביופסה השאיר אותי עם 8 תפרים, וחלק חסר תחושה בקצה הלשון. האם כל הסרת פפילומה נוספת תהיה הליך דומה? האם יש טיפול תרופתי, כגון אינטרפרון מקומי, לטיפול יעיל בנגעים הקיימים? האם זה מעלה את הסיכון שלי לחלות במחלת הסרטן באזור הלוע?


תשובה:


נדבקת באחד מזני נגיף הפפילומה, ככל הנראה בהדבקה מינית. לא ניתן, כמובן, לדעת מתי התרחשה ההדבקה, כיוון שיכול לחלוף זמן רב בין ההדבקה לבין הופעת הנגע. הנגיף עובר ביחסי מין, ולכן הוא עשוי לעבור ביחסי מין אורליים.

לגבי התוצאות של הסרת הנגיף, נדיר שמסירים תהליכים כאלה מהפה, ואני מניח שהרופא רצה לשלול תהליך ממאיר, ואולי עשה לשם כך הסרה נרחבת יחסית, מה שמסביר את תופעות הלוואי.

יש טיפולים מקומיים שמשתמשים בהם בדרך כלל בנרתיק, בפין ובפי הטבעת. לגבי שימוש באינטרפרון בפה - זה נשמע לי סביר, אולם יש להיוועץ ברופא אף-אוזן-גרון.

לגבי הסיכון לסרטן באזור הלוע - תלוי באיזה זן מדובר. בסך הכל, הסיכון לסרטן זה בעקבות נגיף הפפילומה נמוך ביותר.

בברכה

ד"ר איציק לוי רופא בכיר
המרפאה לסיקור, מניעה וטיפול במחלות המועברות במגע מיני
מומחה בפנימית, מחלות זיהומיות ומחלות המועברות במגע מיני





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!