שאלה - עליה קלה בספירה הלבנה

השאלה:
האם עלייה קטנה במספר תאי הדם הלבנים (WBC) מעידה על זיהום בגוף? בבדיקות הדם האחרונות שלי הערכים שאינם תקינים היו:

WBC 10.9 (טווח הנורמה: 10.00-4.00)
LYMPHOCYTES 3.78 (טווח הנורמה: 3.5-1.10)

שאר הבדיקות היו בטווח הנורמה. בבדיקות שעברתי לפני שנה, שנתיים ושלוש, תמיד היתה עלייה מעטה במספר הלימפוציטים גם באחוזים וגם במספרם היחסי, וירידה במספר הנויטרופילים. בבדיקה האחרונה עלתה לראשונה רמת תאי הדם הלבנים.

אני בדרך כלל סובלת מכאבי גרון כרוניים וכן מכאבים ברום הבטן כבר שנים. האם תוצאות אלו מעידות על זיהום? אם כן, מהן דרכי הטיפול בהמשך?


תשובה:


WBC הוא סך כל התאים הלבנים, והם מתחלקים לנויטרופילים וללימפוציטים. עלייה בכמות התאים הלבנים מעידה על פי רוב על תהליך זיהומי. לימפוציטים קשורים בזיהום נגיפי ונויטרופילים קשורים בזיהום חיידקי. אין לי אפשרות לקבוע מהי הסיבה לעלייה בספירה הלבנה. ייתכן שישנו תהליך זיהומי או דלקתי בגוף, אך כפי שציינת, זוהי עלייה קלה בלבד. כדי לאבחן את הבעיה יש לקחת בחשבון את הסימפטומים הקליניים וגורמים נוספים, אך באופן כללי, אם אין משהו נוסף שמטריד אותך, רצוי פשוט לחזור שנית על הבדיקה כעבור שבועיים-שלושה.

סיבות נוספות שיכולות לגרום לעליה בספירה הלבנה כוללות מתח נפשי, תרופות (במיוחד סטרואידים) ועישון. עלייה כזאת יכולה להופיע גם בשליש האחרון של ההריון. היות שהכאבים שציינת ישנם כבר שנים, אני לא קושרת אותם כעת לעניין.

ד"ר שירי אורי - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!