//

שאלה - התלבטות לגבי קולונוסקופיה

השאלה:
אני בת 50. נשלחתי לבדיקת קולונוסקופיה על ידי רופא הנשים שלי לאחר שעברתי כריתת רחם, שחלות וחצוצרות. בסיכום הבדיקה נכתב: "הבדיקה בוצעה עד לסיגמואיד פרוקסימלי והופסקה בשל פיתול חד וחוסר יכולת מצד החולה לסבול את הבדיקה. יש מקום לנסיון חוזר בהרדמה כללית".

האם אתם ממליצים לעשות את הבדיקה בהרדמה כללית? ההכנה והבדיקה מאוד לא נעימות.


תשובה:


לא ברור לי מה היתה האינדיקציה לביצוע הקולונוסקופיה ולכן איני יכולה להמליץ אם לבצא או לא לבצע בדיקה חוזרת בהרדמה כללית. קחי בחשבון כי מטרת הבדיקה היא סקירת המעי הגס עד לנקודה של התוספתן והאיליאום הטרמינלי, ובמקרה שלך לא עברו את איזור הסיגמואיד, כלומר רוב המעי לא נסקר. אנא התייעצי עם רופא מטפל על מנת להבין את חשיבות הבדיקה ומה מטרתה כדי לשקול האם עלייך לבצע אותה שוב.

כל טוב,

ד"ר קרן גלרון - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!