שאלה - דוסטינקס בהריון

השאלה:
אשתי, בת 32, סובלת זה כ-10 שנים מרמת פרולקטין גבוהה. מאז היא נוטלת את התרופה דוסטינקס (שהוחלפה לקביתריום, בגלל עלותה בקופת החולים). הבעיה נבעה מבלוטה מוגדלת במוח. היום היא לוקחת חצי כדור בשבוע, והיא מאוזנת.

איך הדבר יכול להשפיע על הריון? ברור לי שהיא תצטרך להפסיק את השימוש בכדורים. האם יש צורך בתקופת המתנה אחרי ההפסקה, או להיפך, שרצוי להיכנס להריון דווקא מייד אחרי? ברור לי שזה לא תחליף לייעוץ אצל הרופאים המטפלים שלה (גינקולוג ואנדרוקרידולוג), אבל רצינו לדעת לקראת מה אנחנו הולכים.


תשובה:


דוסטינקס (carbergoline) היא תרופה להפחתת ייצור פרולקטין במוח. לא מומלץ להשתמש בתרופה זו בזמן הריון אלא אם כן אין ברירה. יש להימנע מכניסה להריון לפחות חודש לאחר סיום השימוש בתרופה. מידע לגבי התרופה תוכלו למצוא באינדקס התרופות של אינפומד:

http://www.infomed.co.il/drug1.asp?dID=410




רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!