שאלה - דמם משמעותי לאחר קשירת טחורים

השאלה:
חבר בן 45 עבר קשירת טחורים לפני שבוע והוא סובל מדימום בלתי פוסק. אתמול הוא אושפז בגלל שרמת ההמוגלובין שלו הגיעה ל-4. לאחר שקיבל 3 מנות דם במשך הלילה עלתה רמת ההמוגלובין שלו ל-7. הרופאים אומרים שזה קשור לטחורים ולקשירה. האם זו תופעת לוואי סבירה של טי




תשובה:

דמם המתחיל כמה ימים לאחר קשירת טחורים הוא תופעה שכיחה למדי. הטחור הקשור בבסיסו בגומיה עובר נמק, ובשלב מסוים הוא ניתק מהרקמה הבריאה ומותיר אחריו כיב, פצע, בדופן המעי. לעיתים כלי הדם בבסיס הכיב אינו סתום בקריש דם ומתחיל לדמם. 
ברוב המקרים הדמם פוסק מעצמו, אולם יש מצבים שבהם הדמם אינו פוסק, ואז יש לנקוט פעולה כירורגית לעצירת הדמם. ניתן לבצע פעולת לחץ על איזור הדמם בעזרת מפיות גזה, או אפשר לתפור את כלי הדם עד לעצירת הדמם. חבל שחברך לא ניגש לטיפול רפואי בשלב מוקדם יותר. 
אם הדמם פסק, חברך צפוי להתאוששות מהירה. אם הדמם ימשיך, יש לבדוק את מנגנון הקרישה שלו. 
לעיתים יש נטייה לדמם עקב חסר גנטי של גורמי קרישה, המתגלה רק בעקבות פעולה כירורגית מהסוג שעבר החבר שלך.
 
ד"ר נחום ורבין
מומחה לכירורגיה כללית





רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
פרופ' (PhD) בנימין ברטוב פרופ' (PhD) בנימין ברטוב
פרופ' אייל גור פרופ' אייל גור
מידע וכלים שימושיים

אינפומד בריאות דיגיטלית בע"מ