//

שאלה - ניתוח בקע מפשעתי חוזר

השאלה:
לפני כשנה וחצי עברתי ניתוח הרניה מפשעתי בשני הצדדים בלפרוסקופיה. כיום, שנה וחצי אחרי, הנפיחות בבטן התחתונה מימין (שהיתה גרועה יותר בהתחלה) חזרה. האם ניתן לעבור שוב את הניתוח בלפרוסקופיה או בשיטת החתך הרגילה?

ראשית יש לפנות לרופא מנתח לבדיקה, על מנת לקבוע שאכן מדובר בבקע חוזר ואם אין בקע חוזר גם מהצד השני. בהנחה שאכן מדובר בבקע חוזר, יש קושי משמעותי וסיכון לפגיעה בעצבים או בכלי דם בניתוח לפרוסקופי חוזר, עקב הימצאות רשת והידבקויות באיזור. אגב, הימצאות רשת בבטן התחתונה בעקבות ניתוח לפרוסקופי יכולה גם להפריע לניתוחי סרטן הפרוסטטה למי שנזקק להם.

המלצתי היא לעבור ניתוח בשיטה הפתוחה הרגילה והמקובלת, שנעשית ברובם הגדול של ניתוחי הבקעים בעולם. תוכל למצוא עוד מידע רב בנושא בקעים על ידי שימוש במנגנון החיפוש של אינפומד.

בברכה

ד"ר נחום ורבין


תשובה:
מומחה לכירורגיה כללית





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!