שאלה - הגלולה למניעת הריון דיאנה ורמת פרולקטין

השאלה:
אני לוקחת כבר הרבה שנים את הגלולות דיאנה למניעת הריון (ולא משום סיבה
אחרת). שמעתי לאחרונה שזה מוריד את רמת הפרולקטין ושזה מזיק. האם זה
נכון ? האם עליי להחליף גלולה? מה זה אומר שזה מוריד את רמת הפרולקטין האם זה יגרום לי בעיות פוריות או בעיות רפואיות אחרות ? האם אני מסכנת את עצמי ?


תשובה:

ממי שמעת את החדשות הנ"ל ?

למיטב ידיעתי ומעיון במידע על גלולות למניעת הריון, רמת פרולקטין נמוכה אינה תופעת לוואי של גלולות.
ההסתמנות היחידה של חסר בפרולקטין היא אי היכולת להיניק לאחר הלידה וכרגע אין לכך טיפול.

לחוסר בפרולקטין עצמו אין השפעה על פוריות האישה, נהפוך הוא, רמות פרולקטין גבוהות קשורות לאי- פוריות אצל האישה.

המצב היחיד שבו חסר בפרולקטין יכול לפגוע בפוריות הוא אם החסר מהווה ביטוי לבעיה רחבה יותר בבלוטת יותרת המוח שאחראית להפרשתו. וכאשר בעיה זו יכולה לפגוע גם בהורמונים אחרים, המופרשים מבלוטת יותרת המוח, ביניהם גונדוטרופינים, שאחראים על תפקוד השחלה.

אני מציעה שתקבעי תור לרופא/ת הנשים שלך ותתייעצי איתו בנוגע לשימוש בגלולות ותופעות לוואי, אני בטוחה שתקבלי ממנו/ה מידע מהימן ומדויק.





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!