//

שאלה - נטילה רצופה של גלולות למניעת הריון

השאלה:
אני לוקחת גלולות למניעת הריון מסוג מיקרוגינון. כמה זמן אוכל לקחת את הגלולות ברציפות עד שאיאלץ להפסיק ולקבל מחזור? אני מעדיפה שלא לקבל מחזור בכלל, או כמה שפחות, אם זה אפשרי. אני מעוניינת לא לקבל מחזור למשך לפחות 4 חודשים. האם זה אפשרי? האם אלו הגלולות האידאליות עבורי? האם יש סוג אחר עם רמת הורמונים יותר גבוהה שלא תגרום לי לדימומים?


תשובה:


באופן עקרוני, אין מניעה לקחת כמה חפיסות של גלולות ברצף, אבל ככל שלוקחים אותן יותר זמן, הסיכוי לדימומים פתאומיים עולה, בגלל עודף הורמונים. בדרך כלל ממליצים על שיטה זו לנשים שסובלות מאוד מהמחזור או שיש להן בעיה רפואית שמצריכה עצירה של המחזור החודשי.

חשוב לבדוק לפני שלוקחים כמה חפיסות ברצף שאין בהיסטוריה הרפואית גורמים שמונעים לקיחת כמות גדולה של אסטרוגן:

אירועים של קרישי דם

שבץ מוחי

גידול תלוי אסטרוגן

מחלת כבד פעילה

דימום לא ברור מהרחם

גם בשיטה הזו מומלץ לעשות הפסקה של שבוע אחת לשלושה-ארבעה חודשים.

ישנן שיטות נוספות, כמו התקן תוך-רחמי או מדבקות או זריקות המכילות פרוגסטרון בלבד. אני ממליצה לך לגשת לגינקולוג, להתייעץ איתו לגבי השיטות השונות, ולבחור את השיטה המתאימה לך ביותר.

בברכה,

ד"ר נעמה ורבין - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!