שאלה - רמה הורמונלית והסיכוי לטיפולי פוריות

השאלה:
בשבוע 20 עברתי הפלה שניה עקב טריזומיה 21. היום, חצי שנה אחרי, טרם הצלחתי לשוב ולקלוט הריון. בבדיקות הורמונליות ביום הרביעי למחזור, אשר הגיע לאחר שהיו סימנים ראשונים לקליטת הריון, היה לי 18.82 FSH. האם זה נורמלי או שמא עלי להתחיל טיפול פוריות?




תשובה:


FSH הוא הורמון המעיד על רזרבת הביציות השחלתית. רמות תקינות אצל אשה פוריה נעות בין 5 ל-10 (הבדיקה נעשית לרוב ביום השלישי למחזור). רמה שמעל 15 משמעותה פוריות נמוכה. במצב כזה, יש הממליצים להימנע מטיפולי פוריות, כיוון שהסיכוי להריון נמוך והסיכוי להפלות גבוה. יש רופאים שימליצו על תרומת ביצית או על אימוץ.

למיטב ידיעתי, הגבול למתן טיפולי פוריות בישראל עומד היום על רמה של 19 בערך ההורמון. כמובן שלצורך החלטה לגבי המשך הבירור והאפשרויות העומדות בפנייך עליך להתייעץ עם מומחה לפוריות.

בהצלחה!

ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
ד"ר ראובן בן-טובים ד"ר ראובן בן-טובים
פרופ' אייל גור פרופ' אייל גור
מידע וכלים שימושיים

אינפומד בריאות דיגיטלית בע"מ