שאלה - גלולות למניעת הריון, דיכאון והתסמונת הקדם-וסתית

השאלה:
אני בת 24. בגיל 17 התחלתי לקחת גלולות למניעת הריון דיאנה כדי להסדיר את המחזור, (וכי אז, בעיניים של מתבגרת, חשבתי שאני שעירה). לאחר 4-3 שנים החל דימום בין-וסתי חזק שבעקבותיו, לפני כשנתיים, הפסקתי ליטול את הגלולה. האם הגלולה מונעת הריון כשיש תופעה רצינית של דימום בין-וסתי? חצי שנה לאחר הפסקת הגלולה שבתי לקבל מחזור, אך פני התמלאו בפצעים (שקיבלתי בהבנה וסבלנות), וכיום אני יודעת שהייתי בדיכאון.

הגינקולוגית המליצה לי לקחת דיאנה שוב. הדימומים הבין-וסתיים נלוו לשימוש בגלולה. היא ניסתה לתת לי איזה הורמון ל-5 ימים כדי סדר את העניין אך זה לא הועיל, ולכן החליפה לי את הגלולה לגינרה. לעיתים קרובות מאוד יש לי דימום בין-וסתי, אני מתנפחת מאוד בין המחזורים, ובזמן הווסת אני "מתרוקנת". הנורא מכל מבחינתי - אני חווה עצב רב, לא ברור שלא קשור למקום שבו אני נמצאת בחיי. זה אולי מעין דיכאון קל וחד מאוד אשר מזכיר לי את התקופה שבה קיבלתי מחזור אך לא לקחתי גלולות, רק שהיום אני חווה את העצב הזה רק בשבוע שלפני הווסת או לפעמים במהלך הווסת.

כיום אני לא נוטלת גלולות בכדי למנוע הריון אלא מתוך פחד לגבי מה יקרה כשאפסיק. אני לא רוצה להיות בדיכאון. אני לא רוצה להשתמש בגלולות למניעת הריון ורוצה לדעת אם ישנה דרך להפסיק את הגלולות באופן בטוח.


תשובה:


התופעות שאת מתארת (עצב, נפיחות כללית וכו') יכולות בהחלט לנבוע מנטילת גלולות למניעת הריון או להתאים למה שנקרא התסמונת הקדם-וסתית. מכיוון שכל אשה מגיבה באופן שונה לגלולות, לפני שמפסיקים כליל את נטילת הגלולות כדאי לפעמים לנסות להחליף את סוגן ולבחון את התסמינים לאחר זמן התרגלות. אם אני מבינה נכון ממכתבך, את מעוניינת להפסיק את נטילת הגלולות, אך פוחדת לחוות שוב דכאונות. אם כך, סביר יותר להניח שמדובר בתסמונת קדם-וסתית, כיוון שאת מציינת שהעצב מגיע בתקופה שלפני קבלת המחזור.

אם אינך מעוניינת ליטול גלולות ואינך זקוקה להן על מנת למנוע הריון, אני ממליצה לפנות דווקא אל הרפואה הלא-קונבנציונאלית. בתחום זה יש לרפואה האלטרנטיבית מה להציע על מנת להתגבר על התסמונת הקדם-וסתית. כמו כן, בבית חולים תל השומר יש מרפאה מצויינת לטיפול בתסמונת הקדם-וסתית, תוכלי למצוא מידע על המרפאה כאן:

http://nashim.sheba.co.il/84




רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!