שאלה - הפסקת שימוש בפרוקור אחרי פרפור פרוזדורים

השאלה:
אני אחרי היפוך חשמלי (פעם שניה) בגלל רפרוף פרוזדורים. ההיפוך הצליח. קיבלתי כדורי פרוקור במינון גבוה עם ירידה הדרגתית, ולבסוף עלי להישאר על מינון של 200 מ"ג. שאלתי:
האם אין אפשרות להפסיק את התרופה (הבעייתית) או להחליפה בתרופה יותר קלה?


תשובה:

פרפור פרוזדורים היא מחלה עם סיבוכים רבים, לכן הזהירות בה רבה. מאחר ואתה אחרי היפוך שני, הרופא שלך רוצה לקחת טווח ביטחון כדי לראות שהתופעה לא חוזרת, לכן אין להפסיק תרופה זו.

כאשר לוקחים פרוקור יש לעקוב אחר תפקודי בלוטת התריס. מלבד זאת אין בעיות.
תרופות קלות יותר כמו ריתמקס כנראה אין להן מקום במקרה שלך, מפני שהן גורמות להיפוך כימי תרופתי, ואתה אחרי ההיפוך החשמלי, לכן אתה בקצב סינוס כנראה.
אחרי תקופה ארוכה יחסית אולי ישקלו להוריד יותר את מינון הפרוקור.

ד"ר משה ארוך - רופא משפחה




רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!