שאלה - הסיבות האפשריות לשלשולים

השאלה:
כבר שבועיים וחצי שאני משלשלת, עם כאבים בבטן התחתונה. לפני כן היתה לי הרגשה לא טובה בבטן במשך כשבוע וחצי, שכוללה גזים וכאבים שנמשכו כמה שניות.
עשיתי בדיקות שתן וצואה, והתוצאות של כולן היו תקינות. היום עשיתי בדיקות דם. בינתיים הגיעו חלק מהתוצאות, ובהם נמצא שרמת הלימפוציטים נמוכה מהנורמה, 16.2%, ורמת האאוזינופילים גבוהה מהנורמה- 9.3%. מה זה יכול להיות?

במשך שבועיים וחצי רזיתי ב-6 ק"ג, ואני אוכלת רק כלכלה עוצרת, כמו שאמרו לי הרופאים, מזון כגון אורז, תפו"א, צנימים וכדומה, ושותה הרבה מים, והשלשולים לא עוברים..




תשובה:


עלייה באאוזינופילים מתרחשת כאשר יש הידבקות בתולעים, אסתמה או אלרגיה. הערך שקיבלת אכן גבוה (הרמה הנורמלית היא 0% עד 6%) אך לא באופן דרסטי. ירידה ברמת הלימפוציטים יכולה להיות כתוצאה ממחלות נגיפיות, כל מחלה קשה, ובמיוחד במצב של ירידה ניכרת במשקל, וכתוצאה ממחלת האיידס.

האם ביצעת בדיקות של תולעים בצואה? האם אחד מבני משפחתך סובל או סבל מכך לאחרונה? תולעים היא מחלה מדבקת ביותר.

הסיבה השכיחה ביותר לשלשול היא זיהום חיידקי או נגיפי במעי. סיבות נוספות כוללות מחלות דלקתיות של המעי, כגון מחלת קרוהן, או מחלה כיבית של המעי הגס, תסמונת המעי הרגיז, פעילות יתר של בלוטת התריס ועוד.

נראה לי כי אכן מדובר במחלה זיהומית שלא אובחנה, אך תשובתי אינה מחליפה בדיקת רופא והיא מוגבלת, מכיוון שחסרים לי נתונים כגון אם נלקחו תרביות דם ותרביות צואה ואם היה לך חום, וגם אין לי מידע לגבי הרקע הרפואי שלך. אמליץ לך לחזור לרופא המטפל אם השלשולים לא נפסקו ולעבור בירור מקיף יותר על מנת למצוא את הגורם ולטפל בו כראוי.

בהצלחה,

ד"ר קרן גלרון - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
ד"ר רוית ינקו ד"ר רוית ינקו
פרופ' חנן גוזנר-גור פרופ' חנן גוזנר-גור
מומחה בראומטולוגיה וברפואה פנימית קרא עוד

בריאות זה אינפומד – אתר רפואה המקיף בישראל