שאלה - טיפול עם הקסאפרון למניעת דימום יתר

השאלה:
אני מטופלת יותר משנה בכדורי הקסאקפרון עקב דימומי מחזור כבדים ואנמיה, כנראה כתוצאה של הדימומים. מדי 3 שבועות אני בולעת 2 כדורים 3 פעמים ביום למשך 5 ימים. האם להמשיך? האם אין סיכון בטיפול ממושך כזה?


תשובה:


הקסאקפרון, או חומצה טראנקסאמית, היא תרופה למניעת דימום יתר. היא משמשת בטיפול בהמופיליה, בדימום ממערכת העיכול, בניתוחי לב ובדימום מחזורי מוגבר ראשוני (מנורגיה ראשונית, Primary menorrhagia) כלומר בדמם מוגבר שאין לו סיבה שבה יש לטפל.

בהתוויה של מנורגיה ראשונית, המינון המקובל הוא 1 עד 1.5 גרם דרך הפה, 4-3 פעמים ביום, למשך 5-3 ימים בימים של תחילת המחזור.

אני מניחה שעברת בירור ששלל סיבות אחרות לדמם מוגבר, כמו שרירנים ברחם. בכל מקרה, לא ידוע לי על בעיה בשל נטילה ממושכת של התרופה, אך כדאי שתיוועצי בגינקולוג המטפל שלך, שככל הנראה רשם לך תרופה זו, לגבי משך הטיפול.

בברכה,

ד"ר טלי צ'רנוביצקי - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!