שאלה - כאבי בטן ודימום בין-וסתי

השאלה:
ילדתי לפני 8 חודשים ויש לי כאבים בבטן. גסטרואנטרולוג אמר שזה כנראה רפיון של המעי הדק, ואני מחכה ל-CT . בינתיים התחילו כאבים בצד השני למטה. כאבים אלה דומים לכאבים שחשתי בביוץ. את הביוץ הייתי מרגישה כל חודש בצד אחר. אני לוקחת גלולות למניעת הריון כבר 5 חודשים. מאז הלידה החלפתי פעמיים את סוג גלולות כי דיממתי כמעט חודשיים. עכשיו אני לוקחת גינרה וכבר אין לי דימום בין-וסתי. לפני כמה ימים היה לי מעט הפרשה חומה. האם יכול להיות שהכאבים שאני מרגישה בבטן התחתונה ובמפשעה נובעים מביוץ?


תשובה:


אחרי לידה לוקח לגוף זמן עד שהוא מגיע לאיזון הורמונלי, גם בעת שימוש בגלולות למניעת הריון. הגלולות מסוג גינרה מכילות אסטרוגן, אשר פוגע בביוץ, וכן פרוגסטרון, שתפקידו לשנות את רירית הרחם ולשבש את השרשת ההריון.

דימומים בין-וסתיים הם נורמלים לחלוטין, כמו גם כאבי הבטן, אך תופעות אלו אמורות להיות נסבלות ולחלוף לאחר זמן מה. בכל מקרה, אני ממליצה על בדיקה גינקולוגית מקיפה, כולל אולטרסאונד גינקולוגי, על מנת לוודא שאכן הכל תקין. מעבר לזה, התייעצי עם הרופא המטפל. ייתכן שהוא ימליץ שוב על החלפת הגלולות, עד שתמצאי סוג גלולות שמתאים לך ויחסוך ממך תופעות מטרידות אלה.

ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!