שאלה - ויטמין K במזון ותרופות נוגדות קרישה

השאלה:
אני בן 55, עברתי 2 צנתורי לב וניתוח מעקפים ברגל שמאל. בין היתר אני מטופל בתרופה בשם קומדין במשך למעלה מ-6 שנים. אני עובר בדיקות תקופתיות, וה- INR משתנה מפעם לפעם, ואז אני משחק עם המינון, בין 35 ל-37 מ"ג בשבוע.

בימים אלה יצא לי לשוחח עם ידידים, ומישהו אמר לי כי מי שמטופל בקומדין, צריך להיזהר לא לאכול ירקות ירוקים כמו חסה, כרוב וכדומה. היות שאף אחד עד היום לא נתן לי הוראות לגבי מאכלים, אבקשכם להנחות אותי בנושא.


תשובה:


קומדין היא תרופה נוגדת קרישה. ויטמין K הוא מרכיב שמסייע בקרישת הדם. צריכת ויטמין K מהמזון יכולה להשפיע על איזון הטיפול בקומדין. צריכה גבוהה יכולה להפחית את השפעת הקומדין, ואילו צריכה נמוכה יכולה להגביר את השפעת התרופה. יש להשתדל להימנע מצריכת מזונות בעלי תכולה גבוהה של ויטמין K, ולהשתדל להגביל צריכתם של מזונות עם תכולה בינונית של הוויטמין.

מזונות עם תכולה גבוהה של ויטמין K: כרוב ניצנים, כרוב, כרובית, תרד, חסה, ברוקולי, כבד בקר, תה ירוק, מנגולד, פטרוזיליה, עלי סלק, עלי לפת.

מזונות עם תכולה בינונית של ויטמין K: שעועית ירוקה, אפונה ירוקה, שמן סויה, שמן קנולה, שמן זית, מרגרינה ומיונז.

שים לב - אבוקדו מכיל כמות בינונית של ויטמין K, ובנוסף לכך מפריע לספיגת התרופה, ולכן צריכות להפריד כשעתיים בין זמן אכילתו לבין זמן נטילת התרופה.

בברכה,

נטע מלחי - דיאטנית קלינית
דואר אלקטרוני: netta_m@015.net.il





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!