שאלה - ירידה בקצב הלב עקב נטילת תרופות ליתר לחץ דם

השאלה:
אני בן 77. בגלל תופעת יתר לחץ דם אני מטופל בתרופות Ramipril Plus 5/25 + Normiten


תשובה:
אני בן 77. בגלל תופעת יתר לחץ דם אני מטופל בתרופות Ramipril Plus 5/25 + Normiten בבוקר ו- Ramipril 5mg בערב. הטפול vcht לוויסות לחץ הדם, אך קצב פעימות הלב שלי, שהיו לפני הנורמיטן בפעילות רגילה בין 60 ל-80 לדקה, ירד בעקבות נטילת התרופות ל-50 עד 60. כיצד עלי להתייחס לתופעה זו של פעימות הלב הנמוכות?

אתה מקבל טיפול משולב למניעת יתר לחץ דם, אשר בדרך כלל ניתן לאנשים עם לחץ דם גבוה מאוד, או לאחר כישלון טיפולי במשפחה אחרת של תרופות. האם לחץ הדם שלך מאוזן כעת? האם ניתן לשנות את מינון התרופות?

לחלק מהתרופות שאתה נוטל בהחלט יש השפעה על ירידת פעימות הלב בדקה, ועדיף היה אם לא היית מגיע לקצב נמוך מ-60 פעימות לדקה, אך לפעמים צריך למצוא את האיזון העדין בין הטיפול בלחץ הדם לבין פעילות הלב. כמו כן, לא ציינת אם אתה מרגיש קושי בפעילות שהיית רגיל אליה בעבר. אני מייעץ לך לפנות למרפאת לחץ הדם הקרובה למקום מגוריך, על מנת שיוכלו לערוך את הבדיקות המתאימות ולמצוא את התרופות ומינונן האופטימלי בשבילך.

להלן קישור למידע נוסף על התרופות שאתה נוטל מתוך אינדקס התרופות של אינפומד:

http://www.infomed.co.il/drug1.asp?dID=328
http://www.infomed.co.il/drug1.asp?dID=10

ד"ר גיל טאובר - אינפומד

[19/02/2008]




רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!