שאלה - דחיית המחזור באמצעות גלולות למניעת הריון (2)

השאלה:
אני לוקחת גלולות למניעת הריון במשך שנתיים וחצי ברצף. עשיתי הפסקה לפני חודש וחזרתי שוב לקחת את הגלולות כרגיל. אני רוצה להפסיק את הנטילה חודש וחצי לפני החתונה שלי. אני פוחדת שהמחזור לא יפול יום לפני או באותו היום, כי אחרי ההפסקה שעשיתי חזרתי לגלולות


תשובה:


כאשר מפסיקים גלולות קשה לנבא מתי יגיע המחזור. אם את רוצה להיות בטוחה שהמחזור לא יפול לך בתאריך לא מתאים, אני ממליצה לך להמשיך לקחת גלולות כרגיל עד לחתונה, ואחר כך, בתום החפיסה, להפסיק. אם המחזור צפוי להגיע ביום לא מתאים בתקופת נטילת הגלולות, ניתן, באופן חריג וחד-פעמי, לקחת שתי חפיסות ברצף, אך לא מומלץ לאמץ את השיטה באופן קבוע.

בברכה,

ד"ר שירי אורי - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!