שאלה - אלטרוקסין בהריון ובתקופת ההנקה

השאלה:
אני בהריון, ויש לי בעיה עם תפקוד בלוטת התריס. כתוצאה מזה אני נוטלת אלטרוקסין. האם נטילת אלטרוקסין יכולה להשפיע על התינוק בהמשך, על ההתנהגות שלו או על כל דבר נוסף? האם מותר להיניק בזמן נטילת אלטרוקסין?


תשובה:


אלטרוקסין נחשבת לתרופה מקטגוריה A בהריון, כלומר כזו שמחקרים מבוקרים בבני אדם לא הראו שהיא גורמת נזק לעובר בטרימסטר הראשון, שלא הוכח שהיא מגבירה את הסיכון בשאר ההריון, ושהאפשרות לפגיעה עוברית כתוצאה משימוש בה קטן. אלטרוקסין אינה חוצה את השליה.

תת-פעילות של בלוטת התריס (היפותירואידיזם) אימהי בהריון מעלה סיכון לרעלת הריון, הפלות, התפתחות עוברית בלתי תקינה ומוות עוברי. בנשים אשר שנוטלות אלטרוקסין לפני הכניסה להריון לטיפול בתת-פעילות של בלוטת התריס אסור להפסיק את השימוש בתרופה, ויתרה מזאת - בנשים שמאבחנים אצלן תת-פעילות של הבלוטה במהלך ההריון, הטיפול המועדף הוא אלטרוקסין.

יש דיווחים בספרות על נטילת אלטרוקסין בהריון עם לידה של עובר עם מומים, אך בכל המקרים הללו הנשים נטלו גם תרופות אחרות, ולכן הקשר לאלטרוקסין אינו ברור. במחקרים נוספים לא נמצא קשר בין מתן אלטרוקסין לבין מומים מולדים או השלכות התפתחותיות.

לפי איגוד רופאי הילדים האמריקאי, אמנם אלטרוקסין מופרש בחלב האם בכמות נמוכה, אך אין מניעה להשתמש בתקופה בזמן ההנקה. ההורמון המועבר אינו משפיע על ציר בלוטת התריס של הילוד.

לסיכום, אין מניעה ליטול אלטרוקסין בהריון או בהנקה.

בברכה,

ד"ר טלי צ'רנוביצקי - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!