שאלה - כאבי שרירים בעת נטילת סטאטינים

השאלה:
לקחתי ליפיטור, שגרם לי כאבי ראש וכאבים בכפות הרגליים. הפסקתי עם הליפיטור לפני 5 ימים ובאמת לא הופיעו כאבי ראש בפרק זמן זה. אולם הבעייה בכפות הרגליים נשארה. האם אני יכולה לקשר בין כאבים אלה - לבין תרופות ממשפחת הסטאטינים?

מצאתי שיש כדור בשם קרסטור להורדת רמת כולסטרול, שהוא ממשפחה אחרת. האם ידוע לך אם גם לכדור זה יש תופעות לוואי הדומות למשפחת הסטאטינים? הדעה הרווחת היא כי משפחת הסטאטינים (בחלק מהמשתמשים) פוגעת בשרירים והורסת אותם, בעיקר ברגליים. האם לקיחת גלוקוזאמין למשל, תשפר את המצב בכפות הרגליים?




תשובה:


ליפיטור, כמו תרופות נוספות ממשפחת הסטאטינים יכול לגרום לכאבי שרירים. הכאבים בכפות הרגליים יכולים להיות קשורים לנטילת התרופה. ניתן לבדוק זאת על ידי בדיקת דם פשוטה שנקראת CPK. אם רמת ה- CPK בבדיקה גבוהה, ניתן לייחס זאת לליפיטור בהיעדר גורם ברור אחר.

קרסטור (Rosuvastatin) שייך לאותה משפחה (סטאטינים), ולכן גם תרופה זו צפויה לגרום לאותם הסימפטומים, למרות שאי אפשר לדעת בוודאות עד שמנסים.

לגבי גלוקוזאמין, אני לא רוצה לשלול את העניין על הסף, לכן אני מצרפת לעיונך קישורים לחומר קריאה, אולם לידע כללי, תוסף תזונה זה משמש לטיפול באנשים עם מחלת מפרקים ניוונית ולא לפגיעה שרירית. לכן אני יכולה לומר כמעט בביטחון שגלוקוזאמין אינו הפתרון לכך.

http://www.infomed.co.il/news/n_021501_2.htm




רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
פרופ' אייל גור פרופ' אייל גור
פרופ' חנן גוזנר-גור פרופ' חנן גוזנר-גור
מומחה בראומטולוגיה וברפואה פנימית קרא עוד
מידע וכלים שימושיים

אינפומד בריאות דיגיטלית בע"מ