שאלה - האם חייבים לטפל בווריקוצלה?

השאלה:
אני סובל מווריקוצלה כבר 7 שנים, באשך שמאל הדרגה היא 3, באשך ימין הדרגה היא 2. כמו כן יש לי הידרוצלה קטנה. אני מרגיש מדי פעם כאבים באשך שמאל. עד עתה, לא עשיתי שום טיפול.

האם הווריקוצלה יכולה להתרפא לבד, ללא טיפול? וההידרוצלה? אם כן, מה אחוז הסובלים מהבעיה שהתרפאו באופן עצמאי ללא טיפול?


תשובה:


וריקוצלה היא תופעה נפוצה, המצויה אצל כ-15% מאוכלוסיית הגברים. לגבי הצורך בטיפול יש דעות רבות. יש מי שדוגלים בניתוח, יש מי שדוגלים באמבוליזציה, וישנם אורולוגים שממליצים רק על מעקב. לעיתים, לאחר הטיפול, יכול להיות שיפור באיכות הזרע. לרוב, כאשר התופעה פוגעת באיכות החיים והופכת לסימפטומטית, ימליצו לך על טיפול.

ניתוח וריקוצלה עושים לא רק בגלל כאבים, אלא גם על מנת לשמור על האשך בריא ולמנוע פגיעה וכאבים בעתיד. מטרת הניתוח היא גם למנוע פגיעה באיכות הזרע.

וריקוצלה אינה יכולה להתרפא לבד, אך אם בדיקת הזרע שלך תקינה והכאבים נסבלים, אין צורך בניתוח.

גם לגבי הידרוצלה, לא מצאתי שום אינפורמציה שאפשרי שהיא תתרפא מעצמה. רק בילדים המצב יכול להיות הפיך, הן במקרה של ווריקוצלה והן במקרה של הידרוצלה. אם במשך 7 השנים שבמהלך אתה סובל מהווריקוצלה לא היתה החמרה והדרגות נשארו כפי שציינת, אמליץ לך להישאר במעקב של אורולוג ולעבור בדיקת זרע.

בהצלחה

ד"ר קרן גלרון - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!