שאלה - הסרת שיער בעת טיפול עם ציקלוספורין

השאלה:
אני מטופלת בציקלוספורין 200 מ"ג ליום. כתוצאה מכך אני סובלת משיעור קשה בכל חלקי הגוף, כולל הפנים. האם כדאי למרוט את השערות בשעווה או שבסיום הטיפול השיער אמור לנשור?


תשובה:


אני משערת שבתום השימוש בתרופה השיער לא ינשור, אבל אפקט שיעור היתר יפחת. כלומר, המצב יחזור לקדמותו מבחינת הנטייה לשיעור. לא בטוח שכדאי לך בכל מקרה להשתמש בשעווה. ציקלוספורין היא תרופה המדכאת את המערכת החיסונית, והיא יוצרת מצב של רגישות יתר לכל סוגי הזיהומים. מריטת שערות עם שעווה יכולה לעודד כניסת זיהומים דרך העור, ולכן אני לא חושבת שכדאי לך לעשות זאת. הדבר נתון לשיקולך ולייעוץ הרופא המטפל בעניין.

בברכה,

ד"ר שירי אורי - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!