שאלה - האם נורליפ משפיע גם על רמת הכולסטרול

השאלה:
אני נוטלת כדור נורוליפ אחד וכן כדור אומגה 3, רמת הטריגליצרידים שלי ירדה ל- 108, אולם רמת הכולסטרול שלי במגמת עלייה, ובדיקה אחרונה הראתה על רמה גבולית, הכולסטרול הטוב 44 והרע 117. אני נוטלת כדור נורמיטן ליתר לחץ דם וכן כדור ואסקייס. האם נורליפ משפיע לטובה גם על הכולסטרול? כמו כן אציין כי אני לא מעשנת, שומרת על תזונה מאוזנת, לא אוכלת בשר בקר, לא מרבה באכילת ביצים, גבינות שמנות, עוגות, עוגיות וכדומה. אוכלת ירקות בכמות גדולה ולא אוכלת כמעט פירות. האם יש סיכוי שהכולסטרול שלי יירד לרמה טובה יותר, ואם כן - האם עלי להמשיך וליטול כדור נורליפ?




תשובה:

לנורליפ, השייך לקבוצת הפיבראטים, יש השפעה על פרופיל השומנים בגוף.
התפקיד העיקרי שלו הוא בהורדת הטריגליצרידים (ב-35-50%), אך הוא גורם גם לעליה ברמת ה- HDL (הכולסטרול הטוב) ב- 15-25% ולירידה ברמת הכולסטרול הרע (LDL) ב- 0-15%.
אומגה 3 גורם בעיקר לירידה ברמת הטריגליצרידים.

אם גורם הסיכון היחידי למחלות קרדיו-וסקולריות ממנו את סובלת הוא יתר לחץ דם - הרי שרמת ה-LDL שלך תקינה.
רמת ה- HDL מעט נמוכה, ואני ממליצה לך על פעילות גופנית כדי לנסות להעלותה.

מקובל לתת טיפול תרופתי בטריגליצרידים בחולים בסיכון גבוה (למשל, לאחר אוטם שריר הלב) כאשר הטריגליצרידים בין 200 ל- 499 . בשאר החולים מטפלים תרופתית רק כאשר הרמות מעל 500.

אינני יודעת מהי האינדיקציה שבגללה ניתן לך הנורליפ, ומה היתה רמת הטריגליצרידים שלך בעבר. כעת הרמה תקינה לחלוטין.
עליך לפנות אל הרופא שנתן לך את הטיפול כדי להחליט על ההמשך.






רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
פרופ' (PhD) בנימין ברטוב פרופ' (PhD) בנימין ברטוב
ד"ר רוית ינקו ד"ר רוית ינקו

בריאות זה אינפומד – אתר רפואה המקיף בישראל