שאלה - שימוש במינון יתר של נוגדי דיכאון וחרדה לסובל מסחרחורת

השאלה:
לפני כשנתיים סבלתי מסחרחורת במשך מספר ימים עד שחלפה, וחזרה שוב. הרופא קבע שזה מלחץ בעבודה ובכלל.
מאחר והסחרחורת חזרה מספר פעמים נוספות, נשלחתי לנוירולוגית שגם חשבה שהכל בגלל לחץ ומתח ונתנה לי כדור אחד של אלטרולט.
בביקור נוסף לאחר שהתלוננתי גם על בעיות בשינה קיבלתי 2 כדורים ליום 0- אחד בערב ואחד ביום.
מאחר וראיתי שישנם ימים שהכדורים לא משפיעים עלי, הגדלתי את המינון לכדור אחד של אלטרול בבוקר ושלושה אלטרול בלילה (אלטרול ולא אלטרולט). מאחר שלפני כ- 4 חודשים הרגשתי לחצים בחזה וכף היד נרדמה לי, פניתי שוב לרופא המשפחה שגם הפעם קבע שזה מלחץ ומתח. הרופא יודע שאני לוקח רק כדור אחד של אלטרולט ולא 4 אלטרול ביום, ונתן לי כדור אחד של אלפרליד. שוב אחרי מספר שבועות הרגשתי לחץ ומתח בעבודה ובחיי היום יום, והוספתי עוד כדור של אלפרליד. כך שהיום אני לוקח בבוקר כדור אלטרול,
לקראת הצהרים 2 כדורים של אלפרליד
ובלילה 3 כדורים של אלטרול.
בדרך כלל מינון זה שקבעתי בעצמי הספיק לי.
אבל היום שוב חזרו לי הסחרחורות.
אני רוצה לציין שאני מאוד מתוח ועצבני מעבודתי ומבעיות שונות ולוקח הכל ללב.
בבדיקות דם שעשיתי לפני מספר חודשים גילו שיש לי בעיות בתפקודי כבד ושלחו אותי לאולטרסאונד, שם מצאו שהכבד שלי שומני. בנוסף לתרופות אלו אני לוקח פרופסיה נגד התקרחות שהרוקח מכין לי.
רציתי לדעת האם ישנה סכנה בכמות הכדורים שאני לוקח ומה עלי לעשות?



תשובה:
אתה עושה סלט!
לוקח תרופות נרקוטיות ממכרות במינון גבוה מזה שהרופא שלך רשם לך!.
תתחיל לרדת במינון האלפרליד לפני שזו תהיה הבעיה העיקרית שלך. תפנה לרופא אאג לבירור הסחרחורורת. תעשה לפני כן בדיקת שמיעה ובדיקת ברה - bera . לא תמיד סחרחורת נגרמת בגלל לחץ.

תפנה לפסיכיאטר שיתן לך תרופה להירגע קצת, מסוג שלא גורם להתמכרות או להתרגלות. תעשה בירור מלא בגלל החמרה בתפקודי הכבד והפסק תרופות לא נחוצות כמו פרופסיה בייצור עצמי !!!

ד"ר משה ארוך - רופא משפחה




רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!