שאלה - תפקודי כבד משתנים אחרי טיפול אנטיביוטי

השאלה:
זה חצי שנה שבני בן השנה וחצי במעקב תפקודי כבד, שעולים ויורדים לאחר טיפול אנטיביוטי שניתן באשפוז לפני חצי שנה. בבדיקת נוגדנים התגלה נוגדן שריר חלק חיובי, ונקבעה ביופסיה לכבד בשבוע הקרוב.

האם השריר החלק לא קשור למעי? לקיבה? האם צריך לערוך בדיקות נוספות מלבד הכבד? מאז האשפוז הילד אינו אוכל אוכל מוצק, אך ורק סימילאק ומים. האם יש קשר? היציאות סדירות וללא צבע חיוור.

האם יש סיבה לדאגה?




תשובה:


חסרים לי מספר פרטים בשאלך, כמו מהלך הריון ולידה, משקל וגובה הילד, אילו תפקודי כבד עולים ויורדים, משך זמן הופעת התסמינים שאת מתארת ועוד.

באופן כללי, הימצאות נוגדנים של שריר חלק קשורה למחלות אוטואימוניות אשר פוגעות בכבד ובמערכת הביליארית האחראים על ייצור מיצי המרה, ובכך במערכת העיכול. על מנת להגיע לאבחנה חד-משמעית במחלות מסוג זה יש לבצע ביופסיה מרקמת הכבד, בדיוק כמו זו שבנך נשלח לבצע. לפי תשובת הביופסיה יוכל הרופא המטפל להתאים המשך מעקב וטיפול מתאימים. אני ממליץ על ייעוץ של גסטרואנטרולוג ילדים, משום שהם הרופאים המתמחים בבעיות כמו זו שהזכרת בשאלתך.

בברכה,

ד"ר עידו ווליניץ - אינפומד






רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
ד"ר שירי שולמן ד"ר שירי שולמן
מומחית ברפואת עיניים ומנהלת מכון העיניים, אסותא... קרא עוד
פרופ' (PhD) בנימין ברטוב פרופ' (PhD) בנימין ברטוב

בריאות זה אינפומד – אתר רפואה המקיף בישראל