שאלה - הסכנה בהפסקת תרופות לחולה סכיזופרניה

השאלה:
לפני כ-7 שנים אושפזתי באשפוז יום, ושם אבחנו כי אני סובל מסכיזופרניה. מאז אני מטופל בתרופות. בהדרגה חל שיפור ניכר ומתמשך במצבי, וכיום הפחתתי את המינון למינימום. כיום אני מתלבט אם להפסיקו כליל. האם אפשר להבריא מהמחלה?




תשובה:


סכיזופרניה היא שם שכולל בתוכו קבוצה גדולה ומגוונת של מצבי הפרעה נפשית. ברובם המכריע של המקרים המאובחנים נכון, מדובר במחלה כרונית שאין הבראה מלאה ממנה.

המחלה מתאפיינת בכך שבתקופות של החמרה (המכונה "החמרה פסיכוטית") מופיעים סימפטומים כמו פחדים, מחשבות חריגות, שינויי מצב רוח קיצוניים ועוד, ובין תקופת החמרה אחת לשנייה האדם מסוגל לקיים אורח חיים שיגרתי.

לאדם שהיתה לו בעבר החמרה פסיכוטית, נטילת תרופות בהמשך החיים נחוצה כטיפול מונע. ידוע כיום כי כל החמרה פסיכוטית נוספת עלולה לגרום נזק למוח לטווח הארוך ולגרום לירידה בתפקוד, אשר לעיתים איננה ניתנת לשחזור. לכן, לאור הסיכון הזה, הפסקה מוחלטת של הטיפול התרופתי היא החלטה כבדת משקל.

אני ממליצה להתייעץ עם פסיכיאטר/ית שמכיר את ההיסטוריה האישית שלך ושל מחלתך.

בברכה,

ד"ר איילת אביטל-מגן - פסיכיאטרית





רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
ד"ר ניר נתנזון ד"ר ניר נתנזון
פרופ' (PhD) בנימין ברטוב פרופ' (PhD) בנימין ברטוב
מידע וכלים שימושיים

אינפומד בריאות דיגיטלית בע"מ