שאלה - הסיבות לעליה ברמת אשלגן בדם

השאלה:
אני בת 64. תמיד בריאה ואין לי בעיות מיוחדות. אבל הקליום שלי בשנתיים האחרונות עלה מאד וזה כתוצאה מאכילת פומליות אדומות שהגזמתי באכילתן. לכן הרופא המטפל ביקש שלא אוכל מהן הרבה. השנה אכלתי שוב יותר משתיים ביום, והיו לי דפיקות חזקות בלב והרגשתי שאני מתפו




תשובה:


הסיבה השכיחה ביותר לרמת קליום (אשלגן) גבוהה בדם היא טעות מעבדתית הקשורה באופן לקיחת הדם, לכן חשוב לחזור על הבדיקה. האם ביצעת את הבדיקה מספר פעמים ואכן רמת האשלגן גבוהה?

רמת אשלגן גבוהה עלולה להיות דבר מסוכן ולגרום בין היתר להפרעות בקצב הלב ולהפרעות עצביות. חשוב לברר האם ישנה סיבה מאחורי העלייה הזו - אולי לקיחת תרופות מסוימות, בעיות בכליות, הרס רקמה ועוד. לעיתים הסיבה לרמת אשלגן גבוהה טמונה במזונות עתירי אשלגן.

אם עברת בירור ולא נמצאה סיבה לרמת האשלגן הגבוהה, מוטב שתשתדלי להימנע ממזונות עשירים באשלגן כגון פירות הדר, בננות, אבוקדו, חלב, מלח ללא נתרן ועוד.

תוכלי לשוב לרופא המשפחה ולהתייעץ איתו אם יש לו הצעות נוספות, בהתאם לבירורים שכבר עברת ולתרופות שאולי את נוטלת. יש מידע רב על הנושא באינפומד, תוכלי לאתר אותו בעזרת מנגנון החיפוש. להלן כמה תשובות, באחת מהן תמצאי קישור לרשימה של כמויות האשלגן במזונות השונים.

http://www.infomed.co.il/questions/q_062506_6.htm




רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
פרופ' יהודה סקורניק פרופ' יהודה סקורניק
מומחה לכירורגיה קרא עוד
ד"ר ניר נתנזון ד"ר ניר נתנזון
מיפוי שומות- גילוי מוקדם של סרטן העור קרא עוד
מידע וכלים שימושיים

אינפומד בריאות דיגיטלית בע"מ