שאלה - הריון לסובלת מחוסר איזון של בלוטת התריס

השאלה:
אני בת 26, ומטופלת באלטרוקסין מזה 7 שנים. רוב הזמן תפקודי בלוטת התריס שלי מאוזנים, כשלאורך השנים הופר האיזון מדי פעם (לשני הכיוונים), ומינון התרופה שונה בהתאם. כיום אני מטופלת ב- 100 מק"ג ליום.
על אף שבבדיקות הדם לתפקודי הבלוטה מאוזנים - מאז שהתגלתה תת-הפעילות מופיע המחזור החודשי שלי בדרך כלל אחת לכחודש וחצי (ולפעמים אחת לחודשיים), והדימום כבד משהיה קודם לכן.
אני מתכננת להיכנס להריון בעתיד הקרוב ועולות לי שאלות רבות, כמו גם חרדות סביב הנושא:
האם צפויים לי קשיים בכניסה להריון?
מה עלי לדעת לפני הנסיונות; שמעתי פעם שלפני הכניסה להריון יש להוריד את רמת ה- TSH לבין 1-2 במקום 1-6, האם המידע מדוייק?
כל כמה זמן לפני תחילת ההריון ובמהלכו יש לבצע בדיקות דם בכדי לוודא שהרמה תקינה? והשאלה הגדולה מכל - האם באמצעות ניטור אחראי של תפקודי הבלוטה אפשר להימנע מהנזקים הנגרמים לעובר בשל תת- תפקוד הבלוטה?





תשובה:
כל עוד בלוטת התריס בתחומי הנורמה, לא צריכה להיות בעיה להיכנס להריון. בדרך כלל הבלוטה עלולה לצאת מאיזון לאחר הלידה, ולכן חשוב להיבדק בעיקר לאחר הלידה, ועוד פעם אחת כמה חודשים לאחר הלידה.

כל הילדים בארץ עוברים בדיקת סריקה של בלוטת התריס מייד אחרי הלידה. בכל אופן דווחי בזמן הלידה שאת מטופלת באלטרוקסין ואז מוסיפים עוד בדיקה.

תהיי רגועה בנושא זה.

ד"ר משה ארוך - רופא משפחה




רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
פרופ' חנן גוזנר-גור פרופ' חנן גוזנר-גור
מומחה בראומטולוגיה וברפואה פנימית קרא עוד
ד"ר ראובן בן-טובים ד"ר ראובן בן-טובים
מידע וכלים שימושיים

אינפומד בריאות דיגיטלית בע"מ