שאלה - כאב והגבלה בתנועה אחרי שברים בכפות הרגליים

השאלה:
לפני 3 חודשים הייתה לי מעיכה בשתי כפות הרגליים מבטונדה. במשך שבועיים לא גילו שיש לי שברים כאשר עשיתי צילומי רנטגן. שלחו אותי לבדיקת מיפוי עצמות ושם גילו קליטה מוגברת באזור הנביקולר בקרסול שמאל וקליטה באיזור טאלונביקולרי ובאספקט של הקלקנאוס ברגל ימין.

גיבסו לי את רגל שמאל למשך חודש וחצי בערך, ואת רגל ימין למשך שבועיים. מאז שהורדתי את הגבס בשתי הרגליים יש לי לחץ בעקב ימין אם אני הולך כמה צעדים, ועם קרסול שמאל קשה לי מאוד ללכת או לסובב את כף הרגל, ואני עושה פיזיותרפיה. אשמח מאוד לקבל הסבר לגבי הבעיה.




תשובה:


קליטה מוגברת במיפוי עצמות מעידה על כל תהליך טראומטי כגון זיהום, שבר בריפוי או דלקת. לאחר הורדת גבס, שגרתי שמרגישים לחץ מסויים וכן כאב והגבלה בתנועה. פיזיותרפיה אמורה להביא לשיפור. אמליץ לפנות לאורתופד שיכול לבדוק אותך ולהסתכל בצילומי הרנטגן שלך. הוא יוכל לתת לך מידע מפורט יותר לגבי מצבך.

רפואה שלמה,

ד"ר קרן גלרון - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
ד"ר שירי שולמן ד"ר שירי שולמן
מומחית ברפואת עיניים ומנהלת מכון העיניים, אסותא... קרא עוד
פרופ' חנן גוזנר-גור פרופ' חנן גוזנר-גור
מומחה בראומטולוגיה וברפואה פנימית קרא עוד

בריאות זה אינפומד – אתר רפואה המקיף בישראל