שאלה - נימול באצבעות כף היד

השאלה:
בחודש האחרון יש לי תחושת נימול בזרת ובקמיצה ביד שמאל. זה לא קורה כל יום, אבל כשזה קורה, זה נמשך כמה דקות ואפילו שעה. אני נוטלת כדורי טרבינאפין לפטריה שהיתה לי בציפורן ברגל, ועוד מעט מסיימת אותם. האם יש קשר בין הנימול לבין נטילת הכדורים? לאיזה רופא עלי לפנות? האם לנוירולוג? ומה הסיבה לנימול הזה אם לא הכדורים?


תשובה:


טרבינאפין היא אכן תרופה המשמשת לטיפול בפטרת העור והציפורניים. תופעות הלוואי של התרופה כוללות פריחה, גרד, סחרחורות, בחילות ופגיעה בכבד, שבאה לידי ביטוי בעליה ברמת אנזימי הכבד בדם. לא דווח בספרות הרפואית על תופעת הנימול אותה את מתארת כתוצאה משימוש בתרופה, ועל כן לא נראה לי שניתן לקשור את השניים.

יתכן שמדובר בתופעה נורמלית המופיעה תוצאה מהירדמות כף היד, והעצבים המספקים את האזורים שציינת. אם לא עברת בחבלה או טראומה כלשהי שעברת באזור זה, אני ממליצה לפנות לנוירולוג לבדיקה.

ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!