שאלה - שילוב של ציפרלקס ולוריבן

השאלה:
אני בת 42. התחלתי להשתמש בציפרלקס 5 מ"ג וכעת עברתי ל-10 מ"ג. בסך הכל אני נוטלת את התרופה במשך 3 שבועות. הקושי בשינה נוראי והקימה בבוקר היא כאילו לא ישנתי לילה שלם. האם ניתן לקחת לוריבן לשינה או משהו דומה? האם יש סיכון בשילוב של התרופות, שאותן אני רוצה לקחת לפחות עד שאגיע לאיזון?


תשובה:


אם הבעיה לא השתפרה בינתיים, התשובה היא כן, בהתחלת טיפול בנוגד דיכאון ניתן להוסיף כדור שינה או כדור הרגעה כגון לוריבן, למשך כמה שבועות, על מנת לשפר את איכות השינה. בהמשך מצב השינה משתפר כחלק מן השיפור הכללי במצב הנפשי בזכות הטיפול התרופתי נוגד הדיכאון והחרדה, ואז מומלץ להפסיק בהדרגה את כדור השינה או ההרגעה על מנת להימנע מלהגיע להתמכרות.

בברכה,

ד"ר איילת אביטל-מגן - פסיכיאטרית





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!