שאלה - עברתי הפלה בכדורים (ציטוטק) לפני שבוע ואני קצרת רוח עד להריון הבא. אני

השאלה:
עברתי הפלה בכדורים (ציטוטק) לפני שבוע ואני קצרת רוח עד להריון
הבא. אני יודעת שממליצים לחכות מחזור אחד, אולם הייתי רוצה לדעת:
1. מהם הסיכונים אם לא אחכה חודש?
2. האם הסטטיסטיקה אומרת כי נשים שחיכו לאחר הפלה מפילות פחות
מנשים שלא חיכו ?
3. איך יודעים שהרחם התנקה לגמרי אחרי הפלה? האם בבדיקת
אולטרסאונד וגינלי רגיל?



תשובה:
ההמלצה היא לחכות עם נסיונות ההפריה כחודש עד 6 שבועות לאחר קבלת
מחזור רגיל לאחר ההפלה. ראשית - על מנת לוודא שההריון אכן הסתיים,
ושנית - בשל תופעות הלוואי שעשויות להימשך שבועיים- שלושה ויותר,
כגון דימום, עווית בטנית וסכנת זיהום לאחר הפעולה.

שבועיים לאחר ההפלה את אמורה לעבור בדיקה וגינלית על מנת לשלול
הריון, ולפי שיקול דעת הרופא - בדיקת דם ו / או שתן להריון.

לשאלתך על מראה הרחם - מראה צוואר הרחם בבדיקה קלינית בהריון שונה
ממצבו הלא הריוני, בשל עובי וצבע הרירית. כמו כן אולטרסאונד לא
ידגים שק עוברי.





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!