שאלה - הפסקת הריון בשלב מוקדם

השאלה:
הווסת השנייה לאחר שהפסקתי להשתמש בגלולות למניעת הריון מאחרת לי בשבוע. יש סיכוי שנכנסתי להריון לפני שבועיים. רציתי לדעת כמה זמן לאחר ההפריה הביצית המופרית נחשבת לעובר, ואם יש אפשר ומותר להוציאו לאחר שבועיים מההפריה על ידי כדורים או משהו כזה.


תשובה:


קודם כל, אין להסיק כל כך מהר כי את בהריון. לאחר הפסקת גלולות לוקח למחזור זמן להיות סדיר, ולכן איחור בווסת לא בהכרח מעיד על הריון. ההפרייה נעשית בחצוצרה ונקראת זיגוטה. זהו האיחוד של תא הזרע עם תא הביצית, ומרגע זה התוצר נקרא עובר. הזיגוטה מתחלקת במהירות והופכת לגוש תאים אשר תוך שלושה ימים לערך מגיע לרחם ומשתרש שם.

ישנן דרכים להפסיק את ההריון בשלבים מוקדמים אלה, בעיקר על ידי טיפול תרופתי (עד השבוע ה-7), אך קודם אמליץ לך לוודא שאת בהריון על ידי בדיקה ביתית או בדיקת דם של רמת הורמון הבטא ( HCG). אם התוצאה חיובית, פני לגינקולוג על מנת להתייעץ איתו לגבי האפשרויות.

בברכה,

ד"ר קרן גלרון - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!