//

שאלה - אני סובלת מדלקת קשה בקיבה כולל ריפלוקס, שגורמת לכאבי בטן ובחילות. בנוסף

השאלה:
אני סובלת מדלקת קשה בקיבה כולל ריפלוקס, שגורמת לכאבי בטן
ובחילות. בנוסף לתרופות סותרי החומצה שאני נוטלת, אני אף נוטלת כדור
בשם ציפראמיל נגד חרדה ומתח, וגם כדור בשם טרבמין נגד בחילות שמרדים
מאוד.
בנטילת שני הכדורים אני מרגישה תחושה של כאב עדין בעיכול, וקצת
בעירה. שאלתי את רופא הגסטרו האם הם אינם מזיקים לי לכיב, ונאמר לי
שלא. אני מרגישה שכן, אבל מצד שני אלו כדורים שכביכול הכרחיים
לתפקודי. מה עושים?



תשובה:
כאב בטן הוא תופעת לוואי של טרבמין, שניתן להפחיתה בנטילת התרופה
עם האוכל. התרופה עצמה לא מחמירה כיב.

ציפראמיל מאידך עשוי לגרום לבחילה, וייתכן שגם זה מפריע לעיכול.
הפיתרון הוא לנסות לקחת את הנ"ל עם האוכל, בנפרד זו מזו, ואם
הצריבה נמשכת - לשוב לרופא על מנת להתאים את הטיפול התרופתי.





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!