שאלה - ההשפעות של מעבר מגלולות למניעת הריון להתקן תוך-רחמי

השאלה:
התחלתי לקחת גלולות בגיל 17 עקב וסת לא סדירה ושיעור יתר. מאז עברו 19 שנה. היום אני מרגישה שהחשק המיני שלי ירד. האם יש קשר בין לקיחת גלולות לתקופה כה ארוכה לבין הירידה בחשק המיני? ואם כן, האם כדאי לעבור להשתמש בהתקן מירנה? האם ההתקן יכול לפגוע בסדירות




תשובה:


אחת מתופעות הלוואי של גלולות למניעת הריון היא ירידה בחשק המיני. מעבר להתקן תוך-רחמי מסוג מירנה יכול לשפר את החשק המיני, אבל המחזור יכול להיעלם לחלוטין, או להיות לא סדיר. התייעצי עם הרופא המטפל לגבי שינוי אמצעי המניעה בו את משתמשת.

בברכה,

ד"ר נעמה ורבין - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
פרופ' (PhD) בנימין ברטוב פרופ' (PhD) בנימין ברטוב
פרופ' אייל גור פרופ' אייל גור

בריאות זה אינפומד – אתר רפואה המקיף בישראל