שאלה - גורמי סיכון להריון חוץ רחמי

השאלה:
בחודש ספטמבר 04, לאחר דימום, התגלה הריון מחוץ לרחם ברמת בטא 3600 בשבוע שישי. במרץ 05, לאחר דימום, התגלה שוב הריון עם רמת בטא 70 שעלתה עד 200 וירדה. כעת, לאחר איחור של 4 ימים במחזור ביצעתי בדיקת דם הבטא 60. עדיין אין דימום.
האם סביר ששוב מדובר בהריון מחוץ לרחם ? האם ספירת השבועות מהיום האחרון או הראשון של המחזור
בהנחה ששוב מדובר בהריון חוץ רחמי, רציתי לדעת מה הסיכויי שלי להיכנס להריון תקין והאם יש טיפול שיכול לסייע לי בנושא? אם כן מהו ? אין לי ילדים.



תשובה:
האם גם ההריון השני שלך אובחן כהריון מחוץ לרחם או שהיה מדובר בהפלה ספונטנית ?
ספירת השבועות מתחילה מהיום הראשון של הווסת האחרונה.

גורמי סיכון להריון אקטופי (מחוץ לרחם) מחולקים לשלוש קבוצות סיכון:
סיכון גבוה להריון אקטופי - ניתוח בחצוצרה בעבר, הריון קודם מחוץ לרחם, פתולוגיה בחצוצרות, חשיפה של האישה ל - DES ( די אתיל סילבסטרול, חומר טרטוגני מזיק לעובר) כשהייתה ברחם אמה.
סיכון בינוני - זיהומים במערכת המין בעבר (כלמידיה, גונוראה), אי פוריות, ריבוי פרטנרים מיניים במהלך החיים (מעלה סיכון ל - PID, מחלה דלקתית של האגן שמעלה סיכון להריון אקטופי).
סיכון נמוך - ניתוח באזור הבטן או האגן בעבר, עישון, שטיפה של הווגינה בחומרים שונים (חומץ, מוצרי היגיינה נשיים), קיום יחסי מין בגיל מוקדם - מתחת ל - 18, הפריה חוץ גופית, עיקור ע"י קשירת חצוצרות, התקן תוך רחמי (בעיקר זה שמשחרר פרוגסטרון).

מבין הגורמים שהוזכרו לעיל ולפי המידע ששלחת לי, הגורם של הריון קודם מחוץ לרחם מגביר אצלך את הסיכון להריון חוץ רחמי נוסף לעומת נשים רגילות, שאין להן אחד מגורמי הסיכון המפורטים. עלייך לבדוק האם קיימים אצלך גורמי סיכון נוספים מתוך אלה שציינתי. עם זאת, העובדה שהסיכון להריון חוץ רחמי מוגבר אצלך, קיים גם סיכוי טוב שההריון הנוכחי או הבא יהיו הריונות תקינים תוך רחמיים.

באשר להריון הנוכחי, עלייך לבצע בדיקות בטא עוקבות על מנת לראות האם זה הריון תקין או אפשרות של הריון חוץ רחמי או הריון תוך רחמי שלא מתפתח. גם בדיקת אולטרסאונד תעזור באבחון אך עדיין מוקדם לבצע אותה.
בכל מקרה, עלייך להתייעץ עם רופא/ת נשים ולבצע בדיקות ובמידה ומופיע דימום או כאב בטן עלייך לגשת מיידית לטיפול רפואי.





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!