שאלה - האם פלוטין גורם להשמנה ?

השאלה:
התרופה פלוטין הינה מקבוצת SSRI. השמנה אינה אחת מתופעות הלוואי הידועות של התרופה, ואף יותר שכיחה ירידה בתיאבון כתוצאה מהטיפול בתרופות אלו.

מאידך גיסא, אחת ההתוויות לטיפול בפלוטין הינה דיכאון. אחד מהסימפטומים של דיכאון הוא ירידה במשקל בשל ירידה בחשק וברצון לאכול. ייתכן וטיפול אפקטיבי ב- SSRI מוביל לשיפור ניכר במצב הרוח ובמצב התפקודי, דבר המוביל לחזרת התיאבון למצב הנורמלי, ובכך לעלייה במשקל.

לפרטים נוספים על התרופה, ניתן לקרוא בקישור:
http://www.infomed.co.il/drug1.asp?dID=210


תשובה:
התרופה פלוטין הינה מקבוצת SSRI. השמנה אינה אחת מתופעות הלוואי הידועות של התרופה, ואף יותר שכיחה ירידה בתיאבון כתוצאה מהטיפול בתרופות אלו.

מאידך גיסא, אחת ההתוויות לטיפול בפלוטין הינה דיכאון. אחד מהסימפטומים של דיכאון הוא ירידה במשקל בשל ירידה בחשק וברצון לאכול. ייתכן וטיפול אפקטיבי ב- SSRI מוביל לשיפור ניכר במצב הרוח ובמצב התפקודי, דבר המוביל לחזרת התיאבון למצב הנורמלי, ובכך לעלייה במשקל.

לפרטים נוספים על התרופה, ניתן לקרוא בקישור:
http://www.infomed.co.il/drug1.asp?dID=210


[17/07/2006]




רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!