שאלה - סיכויים להריון לאחר הסרת חצוצרה שמאלית

השאלה:
עברתי הריון חוץ- רחמי, ובעקבות כך הוסרה החצוצרה השמאלית (התגלה בשבוע 6).
נשארתי עם חצוצרה ימנית תקינה ושתי שחלות תקינות. בעבר נכנסתי להריון די בקלות (נ+1).
א. האם הסיכויים להריון פחתו ב-% 50 עקב הסרת החצוצרה השמאלית?
ב. האם נכון כי בכל חודש יוצאת ביצית משחלה אחרת, כך שאני מניחה שבחודש שבו יוצאת ביצית מהשחלה השמאלית לא תוכל להתבצע הפרייה - האם זו הנחה סבירה ?
ג. האם בהנחה שאכן כעת הסיכוי להפרייה נמוך יותר, יש מקום לטיפול להגברת הביוץ להגדלת הסיכויים ?



תשובה:
היום ההנחה הרווחת היא כי אישה מבייצת (במהלך כל שנות פוריותה) כל חודש משחלה אחרת, דהיינו חודש משחלה ימנית וחודש משחלה שמאלית. לפי הנחה זו אכן הסיכוי להריון יורד לחצי, כי לכאורה רק אחת לחודשיים מתבצע ביוץ שיוכל להסתיים בהריון. מאידך חשוב לזכור את העובדה כי סיכויי ההפריה המוצלחת והכניסה להריון אינם רק פועל יוצא של הגעת הביצית לחצוצרה, אלא גם של מרכיבים רבים נוספים.

לדעתי אם ברצונכם להיכנס להריון עליכם לקיים יחסים ולהמתין. באם לאחר תקופה של תשעה חודשים עד שנה הנסיונות אינם מצליחים, מומלץ לפנות לגינקולוג מומחה לפוריות על מנת לשקול טיפול משרה ביוץ. חשוב לדעת שטיפול משרה ביוץ אינו טיפול ללא סיבוכים ותופעות לוואי, לכן יש מקום לנסיון המתנה, בעיקר לאור העובדה שבהריון הקודם לא היתה בעיה.

בהצלחה.





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!