שאלה - טיפול אנטיביוטי בצמיחה של חיידק בתרבית נוזל הזרע

השאלה:
בבדיקת זרע SPERM CULTURE שביצעתי התגלה חיידק CIPROFLOXACIN .טופלתי באוגמנטין למשך שבוע אך זה לא עזר, לכן קיבלתי לעוד שבועיים. האם זוהי התרופה המתאימה והאם שימוש של 3 שבועות אינו מסוכן?



תשובה:
Ciprofloxacin הינו שם של אנטיביוטיקה ולא של חיידק. לפי שאלתך ככל הנראה היתה צמיחה של חיידק בתרבית של נוזל הזרע. מצב זה יכול להעיד על דלקת זיהומית של הערמונית או של חלקים אחרים של מערכת המין הזכרית. הואיל ולא תיארת מהם הסימפטומים מהם אתה סובל, קשה לי לדעת מהי אבחנתך. בכל אופן, לעיתים במקרים של פרוסטטיטיס (דלקת זיהומית של הערמונית) נדרש קורס אנטיביוטי ממושך יותר (לעיתים מספר רב של שבועות), ואכן אפשרי גם טיפול ממושך באוגמנטין, בהתאם למקרה.

לשאלתך האם טיפול אנטיביוטי ממושך באוגמנטין הוא מסוכן; טיפול אנטיביוטי ממושך עלול להוביל לתופעות לוואי רבות, אם כי נדירות. תוכל לעיין בפורטל אינפומד לקריאה נוספת בנושא טיפול אנטיביוטי בכלל והטיפול באוגמנטין בפרט.

בכל מצב של החמרה בתלונות הבסיסיות, הופעת חום גבוה, כאבי בטן קשים או שלשולים - יש לפנות לבדיקת רופא.

רפואה שלמה.






רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!