שאלה - דימום לאחר הפסקת גלולות למניעת הריון

השאלה:
החברה שלי (22) ואני קיימנו יחסי מין ובמהלכם גילינו שהיא מדממת. היא הפסיקה לקחת גלולות לפני חודש וחצי ויחסי המין היו עם קונדום. במהלך קיומם היא לא חשה בכאב או שפשוף. את המחזור הראשון מאז הפסקת הגלולות היא קיבלה בפעם הראשונה לפני שבוע.
מאז קיום יחסי המין עברו יומיים והיא עדיין מדממת קלות (לא דימום של מחזור).
האם יש מקור לדאגה, ומה יכול להיות המקור לדימום ?




תשובה:

לפי שאלתך חברתך במשך חודש ושבוע לאחר הפסקת הגלולות לא דיממה דימום וסתי, שזה מצב שלעצמו אינו תקין. בד"כ לאחר הפסקת נטילת הגלולות, תוך מספר ימים מופיע דימום וסתי. עליך להיות בטוח שהעובדות אותן אתה נותן נכונות.

באם אכן הדימום הראשון לאחר הפסקת הגלולות היה רק לפני שבוע (דהיינו חודש ושבוע לאחר הפסקתן), זהו בהחלט אינו מצב רגיל. ייתכן והדימום הווסתי שלפני שבוע הינו כבר המחזור השני לאחר ההפסקה.
חשוב גם לדעת האם חברתך סובלת מבעיות גינקולוגיות נוספות? מדוע הופסקה נטילת הגלולות? האם המחזור הווסתי ללא גלולות היה סדיר?

בכל אופן לשאלותיך:
1. מקור הדימום, כאשר אין כל כאב, גרד, הפרשה מוגלתית או חום, הוא ככל הנראה רחמי, כלומר, רירית הרחם המדממת כמו בכל מחזור. דימום וסתי יכול להימשך מספר רב של ימים וכמותו יכולה להיות קטנה. זו יכולה בהחלט להיות תוצאה של נטילה חדשה של גלולות או הפסקתן.

2. אם הדימום נמשך יותר משבוע, אף על פי שהוא קל, יש מקום לבדיקת גינקולוג. חשוב מאד לשלול מצבים המובילים לדימום שכזה, כגון זיהומים או הריון, אלא אם כן הדימום הווסתי הרגיל שלה (ללא גלולות) הוא בלתי סדיר ונוטה להימשך מספר רב של ימים עם דימומים קלים מדי פעם. גם במקרה זה כדאי להתייעץ עם גינקולוג.

רפואה שלמה.





רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
ד"ר ניר נתנזון ד"ר ניר נתנזון
ד"ר גבריאל גרינברג ד"ר גבריאל גרינברג
מידע וכלים שימושיים

אינפומד בריאות דיגיטלית בע"מ