שאלה - התרופה איקאקלומין להסדרת הביוץ

השאלה:
מאז ומתמיד המחזור שלי היה לא סדיר. עד לפני כחצי שנה המחזור לא הופיע במשך חצי שנה ברציפות. בבדיקות הורמונליות ואולטרסאונד הכל נראה תקין. נטלתי גלולות להבראת המחזור, דבר שיצר לי ציסטה בשחלה. בסופו של דבר קיבלתי מחזור לאחר תקופה של חודש וחצי במהלכה הציסטה נספגה. לאחר חודש וחצי שוב הופיע מחזור. הרופא נתן לי כדורי איקאקלומין בגלל הלחץ שלי להיכנס להריון.

האם כדאי להמתין עם נטילת הכדורים בגלל הציסטה בעבר, או לחלופין, בגלל העדר מחזור סדיר או היעדר מחזור בכלל? האם הסיכויים להרות קטנים ורצוי להתחיל את הטיפול עכשיו? אני מאוד מבולבלת. מצד אחד אני רוצה בהריון ומצד שני אני חוששת מנטילת הכדורים אולי בשלב מוקדם מדי.


תשובה:


איקאקלומין הם כדורים הגורמים לביוץ. כנראה שאם המחזור שלך לא סדיר, אין לך ביוץ קבוע, ולכן אם את רוצה להיכנס להריון את צריכה לקחת את הכדורים כדי שתדעי מתי הביוץ.
את כמובן יכולה להמתין עוד ולנסות לחכות לביוץ הטבעי.

לפי מה שאת מספרת, כדאי שתקחי את הכדורים. אין לך מה לחשוש - אלה כדורים שבדרך כלל אינם גורמים קשיים. תוכלי לקרוא עליהם עוד באינדקס התרופות של אינפומד.

בהצלחה,

ד"ר נעמה ורבין - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!