שאלה - הסיבות האפשריות לדימום וגינלי

השאלה:
לפני מספר חודשים היה לי דימום בזמן קיום יחסי מין. עברתי בדיקת פאפ, שתוצאתה הייתה תקינה לחלוטין. טופלתי באנטיביוטיקה בנרות וגינליים לשלושה ימים והבעיה נפתרה. היום, לאחר שלושה וחצי חודשים בהם הכל היה תקין, הופיע שוב דימום במהלך קיום יחסי מין. אציין שאני בתקופה לחוצה מאד מבחינה נפשית - עבודה, טרום חתונה ועוד. קבעתי תור חוזר לרופא הנשים.

מהי האמינות של בדיקת הפאפ? האם יש לערוך אותה שוב? האם יש סיבה לדאגה? האם יש גורמים נוספים לדימום במהלך קיום יחסי מין מלבד סרטן צוואר הרחם?




תשובה:


בדיקת הפאפ מאוד אמינה ואין סיבה לעשות אותה שוב אחרי זמן כה קצר. מומלץ לעשות אותה אחת לשנה. לפי מה שאת מספרת, משתמע שהייתה לך פטריה בפעם הקודמת. יכול מאוד להיות שהפטריה חזרה.

גורמים נוספים שיכולים להביא לדימום נרתיקי הם לחץ נפשי, דלקת בדרכי השתן, שינוי בתאים ברקמה המחברת בין צוואר הרחם לרחם הנובעים משימוש בגלולות בבחורות צעירות (זו סיבה מאוד נפוצה), שינויים הורמונליים.

סרטן צוואר הרחם באמת גורם לדימומים, אבל לא בגילך (27), ואם תוצאות הפאפ תקינות, זו אינה הבעיה שלך. טוב שקבעת תור לרופא נשים כדי לאבחן איזו מהסיבות האפשריות היא הגורם אצלך.

בברכה,

ד"ר נעמה ורבין - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
פרופ' (PhD) בנימין ברטוב פרופ' (PhD) בנימין ברטוב
פרופ' חנן גוזנר-גור פרופ' חנן גוזנר-גור
מומחה בראומטולוגיה וברפואה פנימית קרא עוד

בריאות זה אינפומד – אתר רפואה המקיף בישראל