שאלה - פיתוח שרירי החזה אצל בחור עם "שקע סנדלרים"

השאלה:
אני סובל משקע סנדלרים או Pectus Excavatum בשפה המקצועית. השקע לא ממש גדול אבל הוא עדיין מום שמאוד מפריע לי. רציתי לדעת אם פיתוח שרירים במכון כושר יכול להקטין את השקע בחזה מבחינה חיצונית.

פיתוח השרירים עשוי ליצור רושם של שקע משמעותי יותר, מכיוון שמעל עצם החזה (סטרנום) אין שרירים. עם זאת, כיוון שהשקע אינו גדול לדבריך, אין מניעה שתפתח את שריריך. ראה גם תשובתי בנושא "חזה יונה".

בברכה

ד"ר נחום ורבין




תשובה:
מומחה לכירורגיה כללית





רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
פרופ' יהודה סקורניק פרופ' יהודה סקורניק
מומחה לכירורגיה קרא עוד
פרופ' אייל גור פרופ' אייל גור
מידע וכלים שימושיים

אינפומד בריאות דיגיטלית בע"מ