דלג לתוכן
מהי הסיבה המדעית לפגיעה בחוש הטעם כאשר אנו מצוננים או כאשר האף סתום ? <b
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 19/07/2003
1 דקות קריאה
שאלה:

מהי הסיבה המדעית לפגיעה בחוש הטעם כאשר אנו מצוננים או כאשר האף סתום ?

תשובה:
בדרך כלל מה שבעצם נפגע הוא חוש הריח. בהצטננות, רירית האף נפגעת, ושם מקום מושבם של קצות עצב ההרחה. תחושת הטעם מתבססת רבות על ריחות המגרים קצות עצבים ברקמת האף, לכן חוש הטעם והריח שלובים זה בזה. ולראיה, בדרך כלל ניתן להבחין בטעמים שונים - מתוק, מלוח, חמוץ ומר בהצטננות, אך לא ניתן להנות מהטעמים ולהפיק מהם את ההשפעה המלאה, שמושגת בשילוב עם הריח שלהם.
רופאים בתחום
ד"ר ולדימיר וייסרטרייגר
ד"ר ולדימיר וייסרטרייגר רפואה אסתטית
פרופ' פרנסיס סרור
פרופ' פרנסיס סרור כירורגיה
5.0
( 5 חוות דעת )
"פרופ׳ סרור דאג להסביר לנו על המצב של הילד שלנו, ענה על כל השאלות וחששות שלנו. הוא התייחס לילד בגובה העיניים, היה נעים ומקצועי ביותר. יצאנו מהייעוץ כשכל השאלות שלנו נענו ומרוצים מאוד. בהחלט נמליץ עליו!"
פרופ' בנימין מילר
פרופ' בנימין מילר עיניים
רופא עיניים בכיר בביה"ח איכילוב. מומחה במחלות רשתית וגלאוקומה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו