שאלה - כניסה להריון לאור "פספוס" של גלולה אחת

השאלה:
חברה שלי פספסה את הגלולה החמישית בחבילה. אנו מקיימים יחסי מין ללא קונדום , כך גם היה ביום הביוץ. חברתי חשה עכשו כאבי בטן משונים ורצינו לדעת מה הסבירות שהיא בהריון? מתי ניתן לעשות בדיקה עצמית (צריכה לקבל מחזור בעוד שבוע).



תשובה:
אשתדל לענות על כל שאלותיך:
1. פספוס של גלולה אחת בלבד מחבילת גלולות למניעת הריון מוריד את האפקטיביות של הגלולה במעט מאד (אחוז- אחוזים בודדים), והאפקטיביות של נטילת הגלולות כראוי הינה 99.9% .
מעובדות אלו סביר מאד להניח כי אם חברתך פספסה גלולה אחת בלבד, הסיכוי שהיא בהריון נמוך מאד, אם כי לא בלתי אפשרי.

2. כאבי הבטן אותם אתה מתאר אינם ספציפיים ויכולים להיות תוצאה של עשרות סיבות, כך שהקשר בין פספוס הגלולה - הריון - כאבי בטן הינו קישור חלש. באם הכאבים יחמירו או יימשכו יש מקום לפנות לבדיקת רופא.

3. בדיקה לאבחון הריון נעשית ע"י הדגמת נוכחות HCG בדם או בשתן . בדם ההורמון מופיע כשבוע לאחר ההפריה, בשתן כשבועיים-שלושה לאחר ההפריה. בדיקת הריון ביתית ניתן לרכוש בכל בית מרקחת. אם לחברתך לא יופיע הדימום הווסתי כצפוי - יש מקום לביצוע בדיקת הריון.





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!