שאלה - כדור לביוץ סדיר למנסה להיכנס להריון

השאלה:
אני ובעלי מנסים כבר 5 חודשים להיכנס להריון ללא הצלחה - אחרי 10 שנים שלקחתי גלולות.

המחזור שלי מאז שהפסקתי את הגלולות לא סדיר ומגיע בין 36 ל-48 יום. משיחות עם חברות עם בעיות דומות נאמר לי שיש כדור שגורם לביוץ סדיר - האם זה נכון ? ואם כן - מתי לוקחים את הכדור הנ"ל ? (אני כרגע לקראת סיום מחזור והיות ויש לי הפרשים גדולים בין מחזור למחזור לא הייתי רוצה לפספס את ההזדמנות להתחיל כבר החודש).


תשובה:

ידוע שהמחזורים הראשונים אחרי שימוש בגלולות למניעת הריון הם לרוב ארוכים ולא סדירים, כיוון שהם אינם ביוציים.

אם עברו 5 חודשים מאז הפסקת הגלולות והמחזורים עדיין לא הסתדרו, מומלץ שתפני לרופא/ת נשים להתייעץ איתו/ה בנוגע לכך.

קיימים כדורים להשראת ביוץ שאפשר לקחת, אך הם דורשים מרשם רופא ולכן עלייך להתייעץ ולהיבדק ע"י רופא/ה. ייתכן שהם ירצו לחכות עוד חודש או חודשיים בתקווה שהמחזורים יסתדרו לבד.





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!