שאלה - הטיפול הנכון בהליקובקטר פילורי

השאלה:
היה לי אירוע חד פעמי של כאב בטן עליונה שנמשך יום אחד, קיבלתי כדור להורדת החומציות וזה כנראה עזר כי הכאב חלף. רופא המשפחה שלי ביצע לי בדיקות דם ובדק גם נוגדנים להליקובקטר בעקבות הסיפור. נמצאו נוגדנים ברמה של 36.6. אני לא סובלת מסימפטומים ואין לי היסטוריה משפחתית. האם כדאי לי לקחת מייד טיפול אנטיביוטי משולב? מה הסיכויים להכחיד את החידק?

האם מומלץ לנסות טיפולים טבעיים לפני הטיפול האנטיביוטי? האירוע היה לפני כשלושה שבועות.


תשובה:


אנטיביוטיקה מכחידה את החיידק, ולכן מאוד מומלצת לפתרון הבעיה. גם אם אין סימפטומים, הייתי ממליצה לך לטפל כדי למנוע הופעת סימפטומים בעתיד. אני לא חושבת שכדאי לנסות פתרונות טבעיים קודם, כי עד כמה שאני יודעת הם מטפלים בסימפטומים ולא הורגים את החיידק. אין לך סימפטומים, אבל את צריכה את האנטיביוטיקה בשביל שתהרוג את החיידק. אני ממליצה לך להתייעץ גם עם גסטרואנטרולוג כדי לקבל חוות דעת נוספת על אופן הטיפול.

בברכה,

ד"ר נעמה ורבין - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!