שאלה - כאבי בטן עם חשש להריון חוץ-רחמי

השאלה:
יש לי כאבי בטן בצד ימין. שללו אפנדיציטיס. אני משתמשת בהתקן למניעת הריון מירנה. הרופא העלה את ההשערה שאולי זה הריון חוץ-רחמי. בדיקת הריון שנעשתה הבוקר העלתה רמת בטא HCG קטנה מ-2 IU/L


תשובה:
יש לי כאבי בטן בצד ימין. שללו אפנדיציטיס. אני משתמשת בהתקן למניעת הריון מירנה. הרופא העלה את ההשערה שאולי זה הריון חוץ-רחמי. בדיקת הריון שנעשתה הבוקר העלתה רמת בטא HCG קטנה מ-2 IU/L. האם יש הריון? יש לציין כי בזמן בדיקת הרופא את הבטן בצד ימין יש לי תחושה של קריעה פנימית צורבת (מחר בדיקות בבית החולים...).

הריון חוץ-רחמי הוא מצב המצריך בירור מיידי. משאלתך לא ברורה תוצאת בדיקת הדם. אם קיימת עלייה של חלבון בטא HCG, שהוא החלבון המאבחן הריון, המסקנה היא שאת בהריון, ויש צורך לוודא את מיקום שק ההריון (ברחם או מחוצה לו). אם התשובה של רמת החלבון בדם היא שלילית, הדבר שולל הריון, כולל הריון חוץ-רחמי. חשוב לדעת שגם בהריון חוץ-רחמי ישנה עליית בטא HCG. אם התוצאה שלילית, אז אינך בהריון, והסיבות לכאבי בטן ימנית תחתונה יכולות להיות רבות מאד, ממקור מערכת המין, מערכת השתן, מערכת העיכול, השרירים באזור ועוד. לא תיארת ממתי הופיעו הסימפטומים, וכן לא תיארת אילו בדיקות עברת לשלילת אפנדיציטיס. בכל אופן, עלייך להיבדק ע"י גינקולוג לשלילת סיבה גינקולוגית לכאבים, ולאחר מכן להמשיך בירור שיכלול תשאול מלא, בדיקה גופנית ובדיקות מעבדה והדמיה, לפי הצורך.

ד"ר אמיר בר-שי - אינפומד

[21/02/2007]




רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!