שאלה - בעיות זקפה אצל בחור צעיר

השאלה:
אני בן 30 ובריא. מאז שאני זוכר את עצמי היו לי בעיות קלות בתפקוד המיני, כדוגמת נפילת זקפה יחסית מהר וחוסר גירוי ממראה בלבד. באופן עקבי ניסיתי להימנע ולהתחמק מטיפול בבעיה, ובשנתיים האחרונות, כדי להתגבר על הבעיה, התחלתי לקחת כדורי ויאגרה במינון נמוך מאד (12.5 עד 25 מ"ג - תלוי בתזמון), וזה עוזר פלאים.

בחיפוש באינטרנט ראיתי כי כדאי לבצע מספר בדיקות שאת חלקן כבר עשיתי דרך רופא המשפחה. בבדיקת פרולקטין התוצאה היתה 370. בבדיקת TSH התוצאה היתה 2.12. לא ניתן היה לעשות דרך רופא המשפחה בדיקת טסטוסטרון, בדיקת LH ובדיקת FSH. ידוע לי כי הערכים שנמצאו אצלי הם בטווח הנורמה, אך הפרולקטין ממש בגבול העליון. האם יכול להיות כי כאן הבעיה? מה עלי לעשות כעת? לאיזה רופא עלי לפנות להמשך טיפול? ברצוני לראות אם אני יכול להימנע משימוש חוזר בויאגרה. אולי הבעיה היא בכלל פסיכולוגית בצורה זו או אחרת?

כנראה שזה לא קשור, אבל רק בשביל התמונה הכללית - כל יתר בדיקות הדם שלי תקינות למעט RBC 4.62 שמתלווה לפריטין 43 תקין ונמוך.


תשובה:


לא ציינת בשאלתך את היחידות של תוצאת הפרולקטין. הרמה נמדדת ב ng/ml ואם המעבדה בה ביצעת את הבדיקה משתמשת ביחידות אלה אז התוצאה גבוהה. רמת פרולקטין גבוהה אכן יכולה לגרום לבעיות בתפקוד המיני. מומלץ להמשיך את הבירור על ידי בדיקת רמת טסטוסטרון ורמת FSH. את הבירור תוכל לעשות אצל רופא אנדוקרינולוג, מומחה לבעיות הורמונליות, וכן להתייעץ איתו לגבי טיפול, אם דרוש כזה.

איני יכולה לומר אם הבעיה היא פסיכולגית מכיוון שאין אני מכירה אותך ואת אישיותך, את זה תוכל לברר על ידי פנייה לפסיכולוג. אין קשר בין רמת הפריטין ורמת ה- RBC לבין בעיות בתפקוד המיני, לפחות לא ברמות שנמצאו אצלך.

שיהיה בהצלחה,

ד"ר קרן גלרון - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!